Underhållning för barn

Svensk underhållning

Vad är den bästa svenska underhållningen? Är det humorprogram som sänds via podcast eller är det tv-program kanske? I den här artikeln går vi igenom några av de mest populära underhållningsprogrammen som sänds via olika podcast.

Alex och Sigge

Duon Alex och Sigge har producerat och sänt podcast i flera år och är en av de allra mest populära podcasterna som finns i Sverige. Sigge Ekström är författare och såväl är Alex Schulman, som även är krönikör på Expressen. Deras podcast är samtal dem emellan om allt i världen. Det handlar bland annat om spaningar, iakttagelser, politik och samhällsfenomen. Men även om hur det är att vara gift, ha småbarn, vara känd och ångest. De har även haft flera liveshower i olika format.

Alla våra ligg

En helt annan typ av podcast är Alla våra ligg. Det är en podcast som sänds av Anna och Amanda och uppmuntrar tjejer och kvinnor att prata om sex. Vare sig det handlar om att ha sex för första gången, köpa Sexleksaker på cdon, eller bara snacka om tidigare förhållande så uppmuntrar Anna och Amanda sina lyssnare och gäster att prata om sex. Det handlar om att prat om sex är bra för välmåendet.

P3 Dokumentär

P3 Dokumentär är också en av de mest populära podcasterna som finns. Fokus är dokumentärer om olika personer eller händelser. Med en tydlig dramaturgi skapar de olika dokumentärerna tydliga program som presenterar och återger det som är i fokus. P3 Dokumentär sänds av Sveriges Radio.

Framgångspodden

Alexander Pärleros heter mannen bakom Nordens största intervjupodd. Alexander intervjuar alla slags människor som alla har en sak gemensamt – de har på något sätt nått framgång. Gästerna är till exempel entreprenörer, idrottsprofiler och artister. I programmet får åhöraren höra hur dessa personers resa har gått till, från okänd till framgång.

Filip & Fredrik podcast

Ett annat radarpar som har börjat sända podcast är Filip och Fredrik. En duo som har varit med i olika underhållningsprogram och nu finns den även i poddvärlden. En gång i veckan sänds deras podcast som är ett samtal vars innehåll varierar men det handlar om deras liv.

Fredagspodden

Fredagspodden sänds av Hannah Widell och Amanda Schulman. Ett par systrar som även för ett samtal om livet, om deras äktenskap, vänskaper, barn och samhälle. Amanda Schulman är gift med Alex Schulman – de är ett riktigt poddpar helt enkelt!

Värvet

Värvet är en podd gjord av och med journalisten Kristoffer Triump. Podden består av att Kristoffer Triump som värd möter sin gäst i en lång intervju. Intervjupersonerna är alla möjligt – allt från Alicia Vikander till Isabella Lövin. Värvet har även börjat sända dokumentärer, till exempel om klimatskammen kopplad till att flyga till olika semesterdestinationer.

bard