Underhållning för barn

Hur ska vi underhålla oss?

Vad är egentligen underhållning och hur kan vi på bästa sätt känna glädje och tacksamhet för hur vi lever våra liv? Det är en fråga som många idag ställer sig och svaren på det blir lite olika. Den gemensamma nämnaren är att vi människor vill ha roligt och känna mening med det vi gör.

[b]==Vad ska vi egentligen hinna med?==[/b]

I dagens samhälle finns det så otroligt många val att göra när vi vill roa oss. Ironiskt nog är det många som får beslutsångest av detta och svårt att välja vad de ska göra för att ta tillvara på sin fritid på bästa sätt. Om vi ständigt funderar på hur vi ska maximera vår upplevelse är det lätt att fokus går till vad vi då istället går miste om alternativ och inte kan njuta av det vi upplever.

Många drömmer om att kunna balansera arbetsliv med privatliv. Att kunna få stunder under vardagarna som kompletterar arbetsdagen och får oss att känna oss levande. Vi vill optimera det vi upplever, Det känns bra att gå på bio en tisdagskväll, eller att strunta i vardagssysslor och istället träffa kompisarna mitt i veckan på en middag. Vi vill inte enbart vara hänvisade till helgen där intressen krockar med varandra. Att hinna med olika aktiviteter och känna att vi har tid med underhållning i olika former behöver vara en naturlig del av vårt liv.

[b]==Underhållning kombinerat med mindfulness==[/b]

Oavsett om vi underhåller oss med att gå på en konsert, titta på en fotbollsmatch eller gå den där kursen i matlagning behöver vi känna att vi kan fokusera på att leva här och nu. Underhållning kan vara att umgås med familj och vänner i ett nytt koncept, eller helt okända människor i stora folkmassor. Vad vi än väljer behöver vi känna glädje och må bra.

Många människor kopplar av genom närhet till vatten, en sjöutsikt där vi kan lyssna på naturen och ta in de lugna intrycken och dofterna är bra för oss.

När det blir bättre väder och vi vill spendera mer tid ute kan en dagsutflykt med vännerna vara något att se fram emot. I många kommuner anordnas det speciella prova på dagar för att ge möjlighet till att kunna se naturens potential när det gäller underhållning.

Det kanske blir allt annat än storfångst men garanterat roligt när oväntade ”fiskeskills” kommer fram. Att gå ihop ett gäng och investera i fiskeprylar såsom fiskedrag och på sikt kanske en eka för att kunna ta en fisketur då och då kan inte bli något annat än succé.

Det är inte vad vi missar eller vilka trender det råder i underhållning som är det viktiga. Det är att vi känner glädje tillsammans med andra som räknas, då har vi gjort ett bra val och hamnat rätt.

bard