Underhållning för barn

Baka loss

Det finns nog nästan inga föräldrar som konstant lyckas hålla sina barn underhållna och aktiva dag ut och dag in. Ibland finns det verkligen ingenting att göra och om vädret är tråkigt blir man bara ännu mer begränsad. Det är lätt att man fastnar i sin tristess och sätter fram en surfplatta eller mobil för att barnet ska underhålla sig en stund, men det finns faktiskt betydligt trevligare och mycket mer givande saker att underhålla sitt barn med när regnet öser ner och alla leksaker är lekta med.

Det vi pratar om är naturligtvis att gå in i köket och ta fram den stora bakboken. Har du ingen egen bakbok kan ni tillsammans komma överens om något som ni vill baka, naturligtvis utifrån vad ni har för ingredienser hemma, och därefter ta fram ett recept på nätet. Fördelen med internet idag är att man kan hitta all typ av information som man önskar, men något så enkelt som några få knapptryck.

Om man redan är relativt seg kan det kännas som ett väldigt stort projekt att komma igång med bakningen. Saker ska plockas fram och det blir en hel del stök och disk innan allting är klart. Man bör dock komma ihåg att energi föder energi, så att komma upp ur soffan gör både dig och ditt barn nytta. Efter att ni har bakat klart får ni dessutom möjligheten av att avnjuta något riktigt gott, antingen som kvällsmys eller varför inte som en härliga liten fika mitt på dagen.

Det finns mängder med enkla och snabba recept att använda sig av för den som vill baka med sitt barn. Chokladbollar och kanelbullar är en riktig storfavorit hos många, men man bör vara inställd på att kanelbullar tar sin lilla tid att få klara på grund av jäsningen som krävs. Vill man göra något enkelt kan man även baka en sockerkaka med citron eller varför inte låta barnet testa på ett sockerfritt alternativ i form av en banankaka sötad med mogna bananer och kanel.

Det är lätt att tro att det enda barnet inte kommer få ut så mycket av bakningen, men sanningen är att det ligger en hel del annat bakom att baka med sin förälder än just att röra i en skål. Barnet får möjlighet att se hur man kan blanda ingredienser till något ätbart, lära sig att knäcka ägg, men även lära sig hur viktigt ett bra samarbete är. Det finns med andra ord inget att förlora på att baka.

bard