Underhållning online

Sudoku och korsord

Korsord och Sudoku, det är väl spel som man bara finner i tidningar för äldre? Detta är ett mycket vanligt missförstånd och sanningen är egentligen helt annorlunda. Idag är det inte ovanligt att både spelet Sudoku och korsord spelas online och man kan på så sätt få tillgång till underhållning utan att behöva springa ut och köpa någon korsordstidning.

Många fysiska tidningar som erbjuder dessa korsord och ordlekar brukar ibland kunna erbjuda någon form av pris. Den som får ihop ordleken rätt eller får fram ordet i de gula rutorna i korsordet har möjlighet att skicka in sitt svar till tidningen och då vara med och delta i tävlingen. När man spelar på nätet brukar det sällan vara någon form av tävling, utan spelen spelas enbart för den stora underhållning som det är.

Fördelen med att ha internet nära till hands är att man kan använda sig av ordböcker och synonymer mycket snabbt och enkelt. Detta är extra viktigt när man göra svårare korsord och kanske har hakat upp sig på en specifik rad. Genom att hitta svaret på nätet kan man komma vidare i sitt korsord, men om det är fusk eller inte är upp till var och en att bestämma.

bard