Underhållning för barn

Västerås Summer Meet

För de flesta är det nog ingen nyhet att det varje sommar samlas folk från hela Sverige och även andra länder i Västerås för att delta på eventet som är en av Europas största bilträffar. Vilket är Västerås Summer Meet Det är en tradition för många!

Kjell som tidigare varit arrangör för Power Meet i Västerås beslutade sig för att flytta eventet till Lidköping, där det gick av stapeln första gången 2017. Men västeråsarna vägrade flytten och beslutade sig för att ha kvar träffen vare sig Kjell var med eller ej. Träffen anses vara en tradition och är väldigt populär och stor. Det anländer folk från andra länder varje år för att just delta på träffen i Västerås. Klas Brink ansåg inte heller att Västerås populära event skulle försvinna, så han tog på sig ansvaret att hålla i eventet. Allt rullade därför på som vanligt för västeråsarna i Juni 2017 till allas glädje!Precis som vanligt fylldes hela Västerås med gamla fina bilar och raggare.

Detta event är något som hela Västerås och många från hela Sverige samt andra länder ser fram emot mest på hela året. En hel stad full av bilar och folk under flera dagar i sträck.

Stämningen? Ja den är fantastisk! Så fort eventet är över börjar många redan förbereda sig och sina bilar till nästa år. Hotellen är fullbokade långt innan eventet, då många bokar om redan direkt efter sin vistelse. Så förstå alla förberedelser och längtan hos folk ett helt år! När det väl är dags och alla samlas så är stämningen på topp – alla är glada och hela staden är en fest.

Även Västerås butiker och snabbmatsställen är förberedda och fullt bemannade inför detta. Hela Västerås förbereder sig långt före varje juli för att ta emot alla besökare. Här kan man läsa mer om

eventet och se vad det hela handlar om och kanske besluta sig för att besöka det nästa sommar. Hela Västerås, Sverige och många från våra grannländer samlas för att framförallt delta i den omtalade cruisingen och gå på swapmeeten på Johannisbergs flygfält. Lite annat som erbjuds bortsett från stadsfesten är:

  • Bilbedömningar
  • Liveband på scen
  • Burnouter på Hälla
  • Drop-in vigslar och dop vid Mälaren
  • Shoppa marknaden
  • Helikopterflygning
  • Modevisning
  • Tävlingar och challenges

Det erbjuds alltså mycket och något för alla! Man behöver såklart inte ha en gammal fin bil för att delta i eventet. Väldigt många åker hela familjen. D.v.s packar med en mysig picknick och sätter barnen i sina bilbarnstolar och åker ner och sätter sig för att vara med om den härliga stämningen och titta på alla fina bilar och alla galenskaper den fantastiska blandningen av människor hittar på.

Cruisingen pågår dygnet runt, tills den siste ger upp. Så det är superb underhållning att dra ihop ett gäng kompisar och sätta sig på en trevlig plats för att både se och höra eventet pågå framför sig. Hela staden är ditt dansgolv och party men det bästa av allt är att det inte har en tid det stänger. Man behöver alltså inte leta efterfest kl 02. Visst låter Summer Meet som ett fantastiskt event?

bard