Underhållning för barn

En kickoff kan förändra mycket

Ett eventbyrå anlitas när ett företag vill göra något extra för sin personal. En föredragshållare bokas också till evenemanget men alla vet att kickoffen innebär 90 % fest och 10 % arbete. Den pensionerade officer som bokats som föredragshållare kommer säkert få några ivriga frågor från publiken när han visar sin Powerpointpresentation om säkerhetsläget i Kinesiska sjön, men de flesta passar nog på att vila upp sig inför kvällens höjdpunkt. Om man har tur får man en fördrink i handen innan man sätter sig vid det dukade bordet. Arbetsgivaren kan också bekosta en bar där de anställda kan förse sig med groggar efter middagen.

En eventbyrå arbetar i tätt samarbete med sina uppdragsgivare. En kickoff skall ha ett syfte och tillgodose kundens långsiktiga behov.

Bordeller och bankvalv

Affärsmöten bör äga rum i inspirerande miljöer. Det finns ett stort utbud av konferenslokaler i Stockholm att hitta online. Du kan välja allt från lounger, designade som spaanläggningar, till möteslokaler inredda i före detta bankvalv. Catering och trubadurer erbjuds också via sajten.

Ett medieföretag på Kungsholmen hade ett mötesrum som fick namnet ”bordellen.” I rummet stod mjuka plyschsoffor i grälla färger, och lokalen var målad i rosa. Här fördes viktiga affärssamtal, och VIP-kunder trakterades med kaffe och mazariner. Det var ett perfekt valt namn eftersom företaget sysslade med Business Intelligence. De spionerade på olika företag genom infiltration och sålde sedan affärshemligheter till deras konkurrenter.

Rätta munnen efter matsäcken

En eventbyrå har få fast anställda men kan snabbt tillkalla en stab med timvikarier vid behov. En IT-jätte har råd att låta bygga upp en medeltida stad och arrangera en riddartornering för sina anställda. En rörmokarfirma från Hökarängen nöjer sig med några flipperspel samt ett flak med öl. Det är företagets budget som bestämmer storleken på evenemanget.

Företagsspelningar erbjuder goda förtjänstmöjligheter för artister. Under normala omständigheter är gagets storlek relaterat till antalet sålda biljetter, men när ett kapitalstarkt företag står för fiolerna är det andra kriterier som gäller. Genom att betala en populär artist för att uppträda på konferensen visar företaget sin styrka. Personalen förstår att de hamnat på rätt plats, och att deras karriärer är i hamn. Utgiften för evenemanget är dessutom avdragsgill. Det sägs att redarmiljardären Onassis en gång flög in Julio Iglesias till sin frus födelsedagsfest som en gåva, då Julio var hennes favoritartist.

Politik som eventtema

Ett populärt koncept för företag med många 50-talister bland de anställda, är 1970-talet. Deltagarna förses med utsvängda manchesterjeans, nyckelharpor och palestinasjalar vid ingången. Under middagen underhåller musikanter med sånger om gruvarbetarstrejken och kriget i Indokina. ”Min gröna dröm är röd” står det på en banderoll. Många 50-talister var aktiva i miljö- och vänsterrörelserna på 1960-talet, så det blir en kväll i nostalgins tecken. Några av dem kanske var med om att ockupera Kårhuset.

bard