Underhållning för barn

Underhållande leksaker

Barn kräver mycket tid och uppmärksamhet. Många småbarnsföräldrar vet hur viktigt det är med bra leksaker som kan underhålla barnen ett tag. Olika tillfällen och situationer kräver dock olika sorters leksaker. Här får du tips på leksakerna som underhåller barnen på resan, i bilen och i vardagen.

På resan

Att resa med småbarn är inte de lättaste. Packning, flygplatser och en ny plats kan innebära många utmaningar för både stora och små. Restaurangbesök är en viktig del av många resor och därför är det bra att packa ned leksaker som passar i restaurangmiljö. Pussel, ritböcker och fina dockor och figurer passar utmärkt på resan. De är tillräckligt små för att packa ned i väskan samtidigt som de kan underhålla barnen i timmar. Var ute i god tid och köp billiga leksaker innan resan för att försäkra dig om att du har ett bra urval. På resan kan det vara bra att packa fler än en leksak per barn.

I bilen

Mycket tid spenderas i bilen och många barn bli otåliga och skrikiga om de sitter för länge utan uppmärksamhet. Gosedjur och interaktiva leksaker är bra att ha med på bilresan. Även olika spel, filmer och TV-serier på surfplattan kan fungera för längre resor.

I vardagen

Barn älskar att leka och de kan aldrig få nog av leksaker. Till vardagslekarna är det en god idé att ha varierade leksaker som stimulerar olika sorters lekar. Pussel, radiostyrda leksaker, vattenleksaker, gosedjur, pyssel, rittillbehör, spel och böcker är bara några av många förslag på leksaker som kan underhålla barnen länge.

bard