Shower och event

Event och show för företag

Som chef eller företagare kan det ibland vara svårt att skapa teamkänsla på arbetsplatsen och se till så att alla anställda känner sig motiverade och glada över att komma till jobbet. Ibland, men inte alltid, kan det krävas att större saker inträffar för att de anställda ska känna sig uppskattade. Idag är det mycket vanligt att man väljer olika paketlösningar när det är dags för konferens, som ett sätt att förena nytta med nöje.

Att gå på konferens kanske inte låter som det roligaste, men det finns många bra och unika sätt att gå tillväga om man vill skapa en mer annorlunda kväll för sina medarbetare eller anställda. Det finns ett flertal företag som riktar in sig specifikt på upplevelser för företag, där man t.ex. kan få höra inspirerande föreläsningar, avnjuta en god middag, för att sedan avrunda kvällen med en härlig show eller en fantastisk föreställning med magi.

Den moderna konferensen ser väldigt annorlunda ut om man jämför med några år tillbaka. Förr var det inte ovanligt att man åkte iväg tillsammans till en konferensgård eller liknande och åt en middag samtidigt som möten hölls från tidig morgon till kväll. Idag väljer andra helt andra spår och i denna text får du som chef eller företagare tips på hur du kan skapa roliga och minnesvärda eventkvällar. Kom ihåg att bara för att kvällen är fylld med roliga aktiviteter, behöver det inte betyda att ni inte kommer ha tid eller utrymme för de arbetsrelaterade aktiviteter och möten som behöver genomföras.

  • Gokart – att åka gokart är både roligt och ger mycket energi. Runt om i Sverige finns det många eventhallar och gokart-banor som man kan vända sig till och som specifikt jobbar med större grupper människor. Här kan ni få upp teamkänslan, samtidigt som aktiviteten kan vara väldigt tävlingsinriktad. Vill man använda sig av gokart till sitt företagsevent eller konferens så se till att ni utför aktiviteten som ett roligt avslut på dagens möten.
  • Kryssning – en konferens behöver naturligtvis inte hållas på torra land, utan gör sig lika bra på en trevlig kryssning. På en kryssning är det inte ovanligt att man känner sig mer avslappnad och tycker att det är roligare att komma iväg, vilket ger de anställda en mer positiv inställning när det är dags för möten att hållas. Kom ihåg att på majoriteten av alla kryssningsfartyg serveras alkohol. Sätt upp tydliga riktlinjer för dina anställda eller förbered dig på en del frånvaro om ni håller ett möte i ottan.
  • Bowling – precis som gokart är bowling en aktivitet som ofta syns i samband med företagsevent eller som avslutning på en lyckad konferens. Att bowla är både roligt och spännande och även här får de anställda bygga upp sin förmåga av att samarbeta och heja på varandra. Aktiviteten är relativt billig och all utrustning finns att låna på plats.
bard