Shower och event

The Sound of Music – musikalen genom tiderna

Det råder ingen tvekan om att familjemusikalen The Sound of Music är en av musikalvärdens absolut största skapelser. Ser man tillbaka några år i tiden så var det väldigt få som inte hade sett eller hört talas om musikalen och trots att den lever vidare än idag är det kanske inte lika många unga som vet eller hört talas om den.

The Sound of Music är en musikal som är baserad på en sann historia. Här får man träffa den glada och nyfikna huvudrollen vid namn Maria och enkelt förklarat kan man säga att hon förändrar en mans (Georg von Trapp) liv genom att sprida musik och glädje vart hon än går. Ett stort plus med denna musikal är att den passar utmärkt även för mindre barn. Rekommendationerna är från 5 års ålder, men detta kan också variera beroende på hur van vid teatrar som ditt barn är.

Som många kanske redan vet så utspelar sig musikalen i Österrike. Detta var på 1930-talet då nazisterna hade tågat in i landet. Marias största önskan är att bli nunna, men av flera orsaker känner hon att det livet inte är för henne och istället blir hon guvernant till alla von Trapps barn.

Något som många troligtvis skulle hålla med om, är att det är just musiken som gör hela föreställningen. Här har man använt sig av originallåtarna från musikalen, så naturligtvis kommer man att få höra toner som ”Climb every Mounatin”, ”My Favourite Things” och den välkända titelsången vid namn ”The Sound of Music”. Detta är en musikal som kommer att bjuda på underhållning i världsklass och ger verkligen en mycket magisk och förtrollande upplevelse.

Den allra första föreställningen kom ut år 1956, men musikalen har även blivit film på äldre dagar. Det var två herrar vid namn Richard Rodgers och Oscar Hammerstein II som skapade musikalen från första början och det har därefter kommit ut mängder med olika utgåvor och föreställningar som är baserade på den kända Broadwaymusikalen. Vill du gå och se The Sound of Music så glöm inte bort att vara ute i god tid när du ska beställa biljetter. Denna typ av musikal är så pass känd att den troligtvis kommer att spelas på teatrar en mycket lång tid framöver, så att du kan se den om och om igen, men naturligtvis är det alltid bra att vara snabb och rycka åt sig en biljett.

bard