Underhållning för barn

Hälsosamma sätt att umgås med nära och kära

Att ha roligt och koppla av behöver inte bara innebära besök på nöjesparker, restauranger, konserter eller liknande. Nästa gång det är dags att träffa kompisgänget eller att umgås med familjen kan du föreslå att ni kör ett träningspass eller någon annan aktivitet där ni rör på er samtidigt som ni umgås.

Idag är det många som kämpar med att hinna med arbete, familj, träning och att ha trevligt med vännerna. För att utnyttja tiden effektivt är ett enkelt sätt att kombinera umgänget med vännerna med någon form av träning. Börja med ett gemensamt träningspass för att sedan njuta av en god middag på restaurang. Förbered innan och ta med praktiska små förpackningar av rengöringsprodukter och smink som du kan använda efter duschen. En highlighter är enkel att använda och ger snabbt en sofistikerad ansiktston efter träningspasset. Kombinera med en svalkande ansiktskräm, lite mascara och läppstift för att bli redo för restaurangbesöket.

Ha kul med gemensamma träningspass

Gemensamma träningspass med familjen eller vänner kan vara ett sätt att ha roligt samtidigt som träningen blir av. Många har problem med att få till regelbundna träningspass och ett effektivt sätt att öka motivationen är att träna med andra. Om du har bestämt en tid med någon blir det svårare att ställa in eftersom andra väntar på dig och blir besvikna om du inte kommer. Se till att välja träningsformer som är roliga. Det behöver inte handla om hårda löppass med blodsmak i munnen utan gympa till bra musik eller ett danspass ger bra träningseffekt samtidigt som du knappt märker att du tränar eftersom du har kul.

Om du och dina vänner tycker om lagsporter kan ni köra en fotbolls- eller basketmatch eller spela innebandy tillsammans. För de som inte vill ha en alltför fysiskt krävande aktivitet passar minigolf eller bowling bättre. Den allra enklaste och billigaste formen av gemensam aktivitet är att ta en långpromenad tillsammans. Packa med lite matsäck i ryggsäcken och ge er ut på en vandringstur i den fina naturen.

Träna tillsammans med barn

Att ha roligt tillsammans med sina barn behöver inte bara innebära fredagsmys och lördagsgodis i TV-soffan. Ge er ut i närmaste naturområde och skapa ett kul träningsprogram tillsammans. Låt både barn och vuxna få ge förslag till övningar som kan göras med hjälp av naturen. Kanske lyfta en tung sten 10 gånger eller hoppa fram och tillbaka över en stock. Avsluta med att grilla korv eller ät något annat gott ute i skogen.

Underhållning behöver med andra ord inte bara om att sitta stilla och låta sig underhållas av andra. Börja med att skapa roliga aktiviteter med mycket rörelseglädje tillsammans med dina nära och kära. Du kommer ha kul samtidigt som du kommer i form!

bard