Underhållning för barn

Barnteater

Även små människor tycker om att titta på teater. Om sanningen ska fram så är barn faktiskt den absolut bästa och mest intressanta publiken att spela teater för. Förutom att barn är väldigt nyfikna så krävs det inte speciellt mycket för att det ska uppstå en stor spänning i hela rummet.

Att gå på teater med sina barn är väldigt givande för alla inblandade. I Sverige har vi turen av att ha möjlighet att uppleva mängder med olika föreställningar och teatrar som är skapade specifikt för barn. Många av föreställningarna har en historia som förmedlar och lär ut något viktigt, medan andra kanske är baserade på kända karaktärer som Babblarna eller Pippi Långstrump. Man väljer naturligtvis den typ av föreställning som man tror kommer falla barnet bäst i smaken.

När man bokar en föreställning för barn finns det en hel del saker som man kan behöva fundera på. Se till att vara ute i god tid för att beställa biljetter. Det är nämligen inte ovanligt att shower och föreställningar blir utsålda flera månader i förväg. Kontrollera hur platserna ser ut och vart scenen är placerad. Har man ett litet barn kan det vara nödvändigt att boka platser långt fram eller använda sig av någon form av sittkudde för att barnet ska kunna komma högre upp. Många teatrar kan erbjuda detta på plats, men för att undvika missförstånd är det bäst att ha saken klar för sig innan.

Glöm inte bort att barn avskyr att vänta och under vissa föreställningar förekommer pauser. Ta med något gott som barnet kan tugga på under tiden och någon dryck som ger energi och underhållning tills föreställningen börjar.

bard