Underhållning för barn

Cykelsemester som underhållning

Cykeln är ett fantastiskt färdmedel. Du får frisk luft, motion och kan se mer av din omgivning än om du reser med bil eller tåg. Moderna cyklar finns i många varianter från el till ihopfällbara. Att packa en ryggsäck och åka iväg på cykelsemester kan vara en fantastisk upplevelse för hela familjen. Det finns massvis att uppleva både i Sverige och utomlands.

Cykelturer i Sverige

Oavsett om du vill uppleva natur eller stadsliv så finns det massvis med cykelleder att följa i Sverige. Ta en tur i Lunds vackra omgivningar och lär dig mer om djur och natur. Vill du ha en mer utmanande cykling så varför inte ta en tur i fjällen antingen med vanlig cykel eller med mountainbike. Vill du lära dig mer om olika städer finns möjligheten till flera guidade cykelturer runt om i Sverige. Lär dig mer om svensk historia i Visby eller i vår vackra huvudstad.

Cyketurer utomlands

Många städer runt om i Europa erbjuder guidade turer på cykel. Köpenhamn, Prag och Berlin är bara några möjliga resmål. Flera av turerna erbjuder hyrcyklar på plats, men det är fullt möjligt att ta sig med cykel ner i Europa. Glöm då inte bort att skaffa ett riktigt bra cykellås och annan säkerhetsutrustning. Fördelen med att cykla hela vägen är att du kommer få uppleva så mycket mer och helt säkert kommer hitta platser som du annars aldrig hade sett.

Även om guidade cykelturer är ett bra och säkert sätt att uppleva nya platser så krävs det ingen lång resa för att hitta någonting nytt. Varför inte ge dig ut i ditt eget närområde? Många kommuner har information om flera fina smultronställen att uppleva och cykel kan vara det lättaste sättet att ta sig dit.

bard